INDIVIDUELE THERAPIE

Krijg weer regie over je leven

Visie

Een groot deel van hoe we leven wordt bepaald door onbewuste processen, overtuigingen, beschermingsmechanismen, angsten en patronen. Tijdens de gesprekken help ik je bewust te worden van deze processen. Jouw eigen potentie en eigen kracht is al aanwezig in jou. Het kan verstopt zijn geraakt of vast komen te zitten door moeilijke periodes of wat je vroeger hebt meegemaakt. Jouw eigen unieke kern; eigen behoeftes en grenzen, zijn dan niet altijd goed te voelen. Ook het delen hiervan kan moeilijk zijn. Alle nieuwste kennis over het lichaam en het brein en onze behoefte om ons veilig te weten integreer ik zodat ik jou help weer het beste uit jezelf te halen. Voor mij belangrijke uitgangspunten zijn; de hechtingsstijlen en hechtingsgeschiedenis, je lichaam als detector van signalen van veiligheid en van gevaar, gedrag, emoties en sociale gedragingen. 

wanneer individuele therapie?

Voel je je vaak angstig of onzeker? Somber of te gestrest? Voel je je eenzaam of heb je het gevoel dat je geen fijne relaties aan kan gaan? We kennen allemaal periodes dat het even niet meer gaat. Een luisterend oor, zonder oordeel, iemand die je helpt je patronen en eigen thema’s zichtbaar te maken voor jou zodat je via verschillende methodes en handvaten weer mag zijn wie je in wezen al werkelijk bent. Dat je van een staat van bescherming en overleving komt naar een staat van energie en groei. Je hoeft het niet alleen te doen en iedere innerlijke ontdekkingsreis is uniek.

Werkwijze

Mijn gesprekken met jou zijn persoonlijk en zonder oordeel. Ik creëer een veilige plek waar alle gedachten, gevoelens en verhalen er mogen zijn. Ook de signalen van je lichaam spelen een rol. Zowel de bron van je belemmeringen, veelal in het verleden ontstaan, als het omgaan met je stress, in het hier en nu, krijgen de aandacht.  Na de eerste kennismaking gaan we erbij stil staan waar jij allemaal tegen aanloopt in het dagelijks leven. Ik geef je ademhalingstechnieken en manieren om je eigen lichaam en emoties weer te gaan ervaren. Zo leren we jouw stress systeem steeds beter kennen en ervaar je steeds makkelijker welke signalen je kan gaan herkennen om zelf te ervaren wat jij nodig hebt. Zelfzorg en jouw eigen unieke kracht ontdekken is daar onderdeel van. Daarna gaan we onbewuste processen bewust maken middels gesprekken, oefeningen, stil staan bij je hechtingsgeschiedenis en hechtingsstijl. Een aantal krachtige methodes zoals mind eye power gaan je helpen deze oude angsten en ervaringen niet meer zo sterk in je reactie in het hier en nu te laten meespelen. Dit alles uiteraard in overleg en wat jou aanspreekt en in jouw tempo. Het kan ook helpend zijn stil te staan bij relaties met belangrijke anderen waar je nog inzicht in wilt of wilt herstellen door iemand uit te nodigen. Jouw unieke proces ontvouwt zich. Mijn stijl is persoonlijk en gericht op afstemming. Jouw innerlijke ervaring tijdens de sessie is het belangrijkste.  

Meer weten?

Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 min dan staan we erbij stil waar jij tegen aanloopt. Ook zal ik uitleg geven hoe ik werk en kan je zelf ervaren of dat voor jou een goede match is.

Contact

Amsterdam-Oost
info@praktijk-wens.nl
+31 6 15 36 03 39
Btw-nummer: NL001599921B46. KVK: 62975757