Individuele therapie

Krijg weer regie over je leven
“Ik voel me eigenlijk de hele dag gespannen”

Spanning kan zich zo ophopen dat je uit balans raakt. We moeten van alles van onszelf, ervaren weinig levensplezier en hebben veel stress. Dat kan een moment zijn waarop je daar met iemand over wil praten.

“Ik ben net gescheiden en het is allemaal wel erg veel”

Iedereen heeft wel eens te maken met situaties van onzekerheid, spanning, angst of verdriet. Soms zijn bepaalde emoties of ingrijpende ervaringen van grote invloed op je leven. Tijd om stil te staan neem je niet, laat staan dat je toekomt aan het verwerken van emoties.

Doel

Soms zit je vast en heb je behoefte aan iemand die open naar je luistert. Individuele therapie kan helpen bij het verwerken van emoties en het weer vrij laten komen van nieuwe energie. Een groot deel van hoe we leven wordt bepaald door onbewuste processen, overtuigingen, beschermingsmechanismen, angsten en patronen. Tijdens de gesprekken maak ik je bewust van deze processen. Zo krijg je weer regie over je leven.

Hoe werk ik?

Mijn gesprekken met jou zijn persoonlijk en zonder oordeel. Ik creëer een veilige plek waar alle gedachten, gevoelens en verhalen er mogen zijn. Ik help je wat onbewust is, bewust te maken. Ook de signalen van je lichaam spelen een rol. Zowel de bron van je belemmeringen, veelal in het verleden ontstaan, als het omgaan met je stress, in het hier en nu, krijgen de aandacht. Ik werk onder andere met mindfulness, ademhalingstechnieken en hartcoherentie.

mind eye power

Een belangrijke en krachtige methode die ik gebruik is de Mind Eye Power (M.E.P). Mind Eye Power brengt op een milde, eenvoudige en effectieve wijze diepgaande veranderingen aan in hardnekkige overtuigingen en onverwerkte emoties. Door oogbewegingen bevrijd je jezelf van diepgewortelde en ongezonde overlevingsmechanismen. Je verandert je staat van verdediging naar een staat van groei. Onze ogen zijn direct verbonden met de hersenen. Dat betekent dat onze ogen ook direct verbonden zijn met de neuronetwerken, waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via de specifieke oogbewegingen beïnvloedt M.E.P direct deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van de hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Het blijkt mogelijk te zijn om invloed uit te oefenen op je gehele welbevinden door de oude programma’s te ontkoppelen en nieuwe, gezonde en ondersteunende netwerken in de hersenen te creëren.

Individuele therapie voor volwassenen/ouders

Waar is het begin en einde van het probleem?

Soms weet je niet meer waar een probleem begint. Zeker in een gezin heb je vaak een domino-effect, waarbij veranderingen bij een persoon vaak een hele keten aan veranderingen teweegbrengt bij de andere gezinsleden. Het is goed om voor individuele therapie te kiezen wanneer je gezinsleden om welke reden dan ook geen hulpvraag hebben, maar jij wel. We kijken dan naar jouw rol binnen de relaties die jij hebt. Het kan gaan over je eigen gezin van herkomst, over je rol als ouder of over andere belangrijke relaties in jouw leven. Ook bij een scheiding of andere ingrijpende gebeurtenis kan je voor individuele therapie kiezen.

Individuele therapie voor jongeren

Ook bij jongeren kunnen individuele gesprekken vaak goed helpen. Je alleen en onbegrepen voelen, stress en druk ervaren, keuzes maken.. Dit is heel normaal en hoort bij opgroeien. Een luisterend oor, reflecteren, je emoties leren kennen en een eigen stem geven zijn onderdeel van de gesprekken. Soms kunnen ouders en jongeren elkaar even niet meer begrijpen en is er te vaak ruzie in huis. Het kan, in overleg met de jongere, dat ouders bij de gesprekken worden betrokken. Op deze manier leer je elkaar weer beter begrijpen. Ook Mind Eye Power kan een korte, krachtige interventie zijn voor jongeren. Jongeren zijn vaak nog heel lenig in het oplossen van problemen, patronen zijn nog niet zo ingesleten als bij volwassenen, waardoor je sneller weer van je klachten af kan komen.

Praktisch

Soms kan een aantal gesprekken alweer wat lucht geven. Het aantal gesprekken hangt af van je vraag.

Contact

Amsterdam
E-mail: info@praktijk-wens.nl
Mobiel: 06 – 15 36 03 39
Btw-nummer: NL001599921B46
KVK: 62975757