Relatietherapie

Vanuit verbondenheid lijken dagelijkse problemen minder groot, en kun je er makkelijker mee dealen
“We leven al te lang langs elkaar heen”

Iedereen heeft een hechte band met een ander mens nodig. Als je verbonden bent, ben je sterker, veerkrachtiger.

“We begrijpen elkaar niet”

Wil je weer even echt in contact komen met elkaar? Wat bedoelt je partner nou eigenlijk tegen je te zeggen?

Als  het in de relatie niet lekker loopt, kun je bijna niets meer van elkaar hebben. Je ergert je bij het minste of geringste aan de ander, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Toch zijn al die kleine ergernissen en praktische problemen waar je tegenaan loopt niet het echte probleem. Simpelweg proberen de praktische problemen op te lossen heeft dan ook vaak weinig zin.

Wanneer relatietherapie?

Relatietherapie en mijn gesprekken met jullie zijn erop gericht jullie je weer verbonden met elkaar te laten voelen. Om jullie te laten voelen waarom jullie (ook alweer) samen zijn. Als je je in je relatie echt verbonden voelt met je partner, dan kun je samen veel aan. Of dat nu lastige dingen zijn rondom de kinderen, werk of elkaars karaktertrekken.

EFT

Bij de relatiegesprekken werk ik vanuit de principes van de EFT, Emotionally Focused Therapy. Deze therapievorm helpt om te ontdekken wat de verbondenheid tussen jullie in de weg staat. Ook helpt het je om je wensen en verlangens uit te spreken naar je partner.

Het doel van de therapievorm is:

  • met elkaar leren te begrijpen in welke negatieve interactiecirkel jullie elkaar gevangen houden;
  • elkaars emotionele reacties en behoeften beter te gaan zien en begrijpen;
  • op een positieve manier op elkaar kunnen reageren, waardoor een sterker gevoel van verbondenheid ontstaat.

Uitgangspunten

Het gebrek aan emotionele verbinding is de oorzaak van de belangrijkste conflicten binnen de relatie en het ontstaan van afstand tussen partners.

Praktisch

Een gemiddelde relatietherapie duurt tussen de 10 en de 20 sessies. Jullie bepalen uiteindelijk zelf wanneer het voor jullie voldoende is. Jullie komen in principe altijd samen. Tijdens de intake of tegen het einde kan het helpen om een aantal individuele gesprekken te hebben met mij.

Contact

Amsterdam-Oost
info@praktijk-wens.nl
06 – 15 36 03 39
Btw-nummer: NL001599921B46
KVK: 62975757