STRESS EN BURN-OUT COACHING

Visie

Een beetje stress of spanning is vaak niet zo erg. Daarmee kan je soms tot mooie prestaties en ontwikkeling komen. Te veel stress kan erg ongezond zijn. Het stresshormoon cortisol hoopt zich dan op zonder dat je het doorhebt. Als je deze signalen, die er vaak ook wel al zijn alleen nog in subtiele vorm, teveel en te vaak negeert om welke reden dan ook dan ontstaan er allerlei klachten waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt en je overlevingssysteem aan slaat. Op zo’n moment voelt het bijna al onmogelijk om een uitweg te zien en voor jezelf gezonde keuzes te maken.  Doordat je overlevingssyteem overuren draait is het vaak moeilijk om je eigen grenzen te voelen en aan te geven. Het is belangrijk jou hele zelf (lichaam en geest) weer vitaal en gezond te krijgen zodat je van overlevingssysteem weer naar innerlijke kracht en groei komt. Hopelijk ervaar je uiteindelijk dat deze heftige signalen eigenlijk een roep zijn van je lichaam om echt oude patronen te veranderen zodat je jou leven weer fit en vitaal en tot volle potentie kan beleven.

  Wanneer stress en burnout coaching?

  Loop je vast of dreig je vast te lopen vanwege te veel stress klachten of ben je al ineen burn-out terecht gekomen denk dan aan stress en burn out coaching. Het kan heel naar voelen als je lijf je in de steek laat omdat je te moe en overbelast bent geraakt. Allerlei klachten kunnen zich dan ontwikkelen. Slecht slapen, paniek aanvallen, geen prikkels meer kunnen verwerken. Het kan zijn dat je eerdere signalen van je lichaam niet op hebt kunnen pakken of al langer negeert. Dat is geen falen. Dit kan te maken hebben met overtuigingen zoals ‘’hard moeten werken’’, ‘’het nooit goed genoeg doen’’ of ‘’ik moet sterk zijn’’. Het contact tussen hoofd en hart, lichaam en geest is dan uit balans geraakt.

  werkwijze

  In het traject richten we ons eerst op het weer gezond krijgen van je hele lichaam door te focussen op ademhaling, gezonde zelfzorg, stressoren benoemen en waar mogelijk verlichten. Ook meditatie, focussing en ademhalingsoefeningen krijgen aandacht. Vervolgens kijken we samen wat voor jou verdere groei in de weg staat. Zijn er oude thema’s, blokkades, overtuigingen die jouw potentiële groei in de weg staan dan gaan we daar een plan op maken. Zijn er relaties, op het werk of privé, die aandacht behoeven, dan kunnen we daar ook bij stil staan. In de laatste fase kijken we wat jij nodig hebt om jou unieke zelf tot uiting te brengen en in je eigen zenuwstelsel jouw triggers en valkuilen goed te herkennen. Het leven is geen geëffend pad zonder pijn en onzekerheden maar je kunt wel leren goed te weten, ervaren en voelen wat jij nodig hebt om je weer beter te gaan voelen. Ik help je heel graag op deze unieke ontdekkingsreis. Een coaching traject kan kort zijn om weer wat lucht te klaren en stress te reduceren. Een langer traject om de fundamenten aandacht te geven vraagt meer tijd. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 min kunnen we samen stil staan bij wat voor jou wenselijk en haalbaar is.

  Meer weten?

  Heb je vragen of ben je benieuwd hoe ik jou verder kan helpen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van 30min.

  Contact

  Amsterdam-Oost
  info@praktijk-wens.nl
  +31 6 15 36 03 39
  Btw-nummer: NL001599921B46. KVK: 62975757

  Privacybeleidcookiebeleid